Названо лідерів президентського рейтингу / Фото УНІАН

Лідерами президентського рейтингу є керівник партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, шоумен і співзасновник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський та чинний президент України Петро Порошенко. Водночас майже третина опитаних або ще не визначилися з вибором кандидата, або не мають наміру голосувати на виборах.

Читайте такожПорошенко назвав головну причину непродовження воєнного стану

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг» в рамках спецпроекту «Портрети регіонів».

Відео дня

«Лідером президентського рейтингу є Тимошенко, яку готові підтримати 20,8% тих, хто визначився з вибором і має намір брати участь у виборах. За Зеленського готові проголосувати 13,4%, Порошенка - 11,1%, Бойка - 9,6%, Гриценка - 7,8%, Ляшка - 6,6%, Вакарчука - 4,6%, Мураєва - 4,5%, Шевченка - 4,2%», - йдеться в результатах дослідження.

При цьому, зазначили соціологи, рейтинг інших кандидатів - менш як 3%.

Соціологчна група "Рейтинг"

Зауважується, що Тимошенко лідирує практично у всіх областях України за виключенням Донецької, Луганської та Харківської, де першу позицію посідає позафракційний народний депутат Юрій Бойко. На Львівщині вона поділяє лідерські позиції з Порошенком та лідером партії "Громадянська позиція" Анатолієм Гриценком, на Івано-Франківщині - з позафракційним народним депутатом Олександром Шевченком, на Миколаївщині - із Зеленським.

«У річній динаміці помітне поступове, починаючи з лютого, зростання рейтингу Тимошенко. З появою у електоральних рейтингах також зріс показник Зеленського. Практично незмінним залишився рейтинг Порошенка, Бойка та Ляшка. Певних втрат зазнала підтримка Гриценка та Вакарчука, значних - Рабіновича. При цьому рівень підтримки Садового і Мураєва не змінився», - йдеться в результатах опитування.

Крім того, зазначається, що 21% опитаних вірять, що на президентських виборах переможе Тимошенко. За останній рік кількість тих, хто переконаний в її перемозі, зросла вдвічі, додають соціологи.

У перемозі Порошенка впевнені 12,8%, що дещо менше, ніж попереднього року (15%). Перемогу Зеленського бачать близько 5%, Бойка - 3,5%, лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка - 2,2%, Гриценка - 2,1%.

У позитивний результат інших політиків вірять менш як 2% опитаних. При цьому Тимошенко у цьому показнику лідирує у всіх областях, за виключенням Львівщини, де більше вірять у перемогу на виборах Порошенка. У своїх фаворитах впевнені в основному прихильники Тимошенко (81%) та Порошенка (77%).

Крім того, зазначається, що антирейтинг очолює Порошенко. «За нього не проголосували б у жодному випадку 50,3% респондентів, які мають намір голосувати на виборах. У цьому показнику діючий глава держави посідає першу сходинку в усіх регіонах, крім Львівщини, де лідером антирейтингу є Бойко», - йдеться в результатах опитування.

*** Соціологічною групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня було проведено опитування серед громадян України віком від 18 років в усіх областях України та м. Києві (за виключенням окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим).

У дослідженні методом особистого інтерв’ю було опитано 40 тис. респондентів (по 1600 у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України - не більше 0,5%.