27 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала 5 закордонних виборчих дільниць / фото УНІАН

Постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич назвав «дискримінаційним заходом» недопущення російських спостерігачів на вибори в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав під час відео-мосту Москва-Відень.

«Це ще одна скандальна історія, дискримінаційний захід із явним політичним підтекстом», - заявив Лукашевич.

Відео дня

За його словами, директор БДІПЛ ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір у листі до глави українського МЗС Павла Клімкіна назвала неприпустимим його прохання про недопущення спостерігачів із РФ на вибори в Україні.

«Директор БДІПЛ вже відреагувала своїм листом на лист Клімкіна, сказала, що це неприпустима річ і вони продовжуватимуть лінію на реєстрацію всіх бажаючих, тим більше, що офіційно БДІПЛ запрошував усі держави-учасниці відрядити своїх експертів, фахівців для участі в цій місії, без будь-яких обмежень», - сказав Лукашевич.

Як повідомляв УНІАН, 9 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що відомство не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів на вибори.

Читайте такожЩе 5 громадським організаціям дозволили мати офіційних спостерігачів на президентських виборах - ЦВК

«Враховуючи те, який галас викликало рішення ЦВК закрити виборчі дільниці у РФ, маю дещо додати до цієї дискусії. Кілька днів тому, як і належить, спрямував листа до директорки Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір із запрошенням направити спостережну місію на президентські вибори в Україну. Серед інших цілком стандартних речей зауважив, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів», - зазначив Клімкін.

Міністр додав, що вважає це необхідним, "коли йдеться про спостерігачів від країни-агресора та окупанта".

27 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала 5 закордонних виборчих дільниць, утворених при українських дипустановах у РФ.

При цьому ЦВК змінила межі виборчих дільниць, створених при посольствах України в Грузії, Казахстані та Фінляндії