В 2019 році відбудуться президентські і парламентські вибори / фото УНІАН

Однією з головних тез, якими Росія намагатиметься вплинути на вибори в Україні, буде "мир за будь-яку ціну".

Таку думку висловив політолог Євген Магда на круглому столі "Втручання РФ у вибори у Європі та світі: виклики для України", передає "Прямий".

Читайте такожЦВК нагадала міжнародним спостерігачам, що РФ в Україні має статус держави-агресора

Відео дня

"Яким буде інструментарій цього впливу в українських реаліях? Насамперед це поширення інформації через різноманітні медіа, в першу чергу, через соціальні мережі. Не секрет, що є певний рівень десакралізації влади в Україні, чим ми з одного боку відрізняємося від РФ, з іншого чим ми серйозно підставляємось під удар, бо, фактично, ті впливи, які існують, суттєво зменшують українські можливості для опору", - заявив політолог.

За його словами, Росія вкидатиме тезу про мир за будь-яку ціну.

"Буде теза, яка наразі існує, про мир за будь-яку ціну. Я думаю, ви її бачите у різноманітних інтерпретаціях, коли з однієї руки говорять "нам потрібен мир" (і багато людей навіть підсвідомо підтримують це, бо суспільство втомилося від війни). З іншого боку рука, в якій має бути ціна цього миру, вона зараз не піднімається. Її піднімуть чи ні, це буде залежати від кожного з нас, як виборця, восени 2019 року вже за певного результату парламентських виборів", - підкреслив Магда.