ЦВК не буде реєструвати Симоненка на виборах президента / УНІАН

Суд відмовив голові забороненої Комуністичної партії України Петру Симоненку у задоволенні позову проти Центральної виборчої комісії.

Про це повідомили у прес-службі Шостого апеляційного адміністративного суду м. Києва.

Читайте такожЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів в президенти України

Відео дня

"Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Андрія Коротких, суддів Віталія Файдюка, Євгена Сорочка розглянула адміністративну справу № 855/20/19 за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Центральної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що позовні вимоги стосувалися визнання протиправною та скасування постанови ЦВК №198 від 2 лютого про відмову в реєстрації кандидата на пост президента України, висунутого КПУ. Позивачі просили суд зобов'язати ЦВК повторно розглянути подані документи та зареєструвати Симоненка кандидатом на пост президента.

«Колегія суддів залишила без задоволення адміністративний позов Петра Симоненка та Комуністичної партії України», - поінформували в суді.

Як повідомляв УНІАН, 2 лютого ЦВК відмовила Симоненку у реєстрації кандидатом на пост президента через те, що його висунуто партією, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Також ЦВК звернула увагу, що подана Симоненком анкета кандидата на пост президента не містить відомостей про його місце проживання на території України протягом десяти останніх перед днем виборів років.

Довідка УНІАН. 16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва заборонив діяльність Комуністичної партії України на підставі правового висновку Комісії з питань дотримання закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», яка встановила невідповідність діяльності, найменування та символіки КПУ вимогам українського законодавства.