Ілюстрація / REUTERS

Імовірність відкритих військових дій Росії проти України під час президентської виборчої кампанії невисока.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький на прес-конференції на тему: «Президентські вибори-2019: підсумки висування кандидатів і початок пікової фази передвиборчої кампанії».

На думку експерта, теоретично є можливість перенесення президентських виборів з 31 березня на іншу дату, проте лише за однієї умови.

Відео дня

«Достатньо Росії розпочати військові дії активні – звичайно, буде не до виборів, але думаю, що імовірність цього невисока. Росія мала можливість п'ять років розпочати прямі військові дії проти України, але не починає, бо ризики є набагато більшими. Українська армія зараз набагато сильніша, ніж було це і три, і чотири роки тому назад, і для Заходу це буде остаточне розуміння, що Росія... ні про який "Північний потік-2" й усю іншу співпрацю вже мова не може йти, тому мені здається, що вірогідність цього дуже маленька», - сказав Голобуцький.

Читайте такожЕкономіст спрогнозував, яким буде курс долара в Україні після виборів

При цьому він висловив переконання, що проросійський президент точно не зможе виграти вибори в Україні.

«Росія зацікавлена в хаотизації виборчого процесу для того, щоб Україна з президентських виборів перейшла до парламентських повністю розбитою, політично в жахливій ситуації, коли всі проти всіх, так би мовити», - зазначив експерт.

При цьому Голобуцький звернув увагу, що на російському телебаченні можна було почути думку про імовірність політичного вбивства в Україні.

На думку директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталія Бали, якби «не дай Боже було якесь політичне вбивство серйозного кандидата, вибори могли б і відмінити».

«Перенесли б точно», - зауважив Бала.