У Сумах поліція накрила штаб БПП / Фото: facebook.com/pg/UA.Police

21 лютого слідчо-оперативна група поліції міста Суми після телефонного повідомлення "громадянки Ш." про роздавання невідомими грошей за голосування за одного з кандидатів у президенти, затримала за вказаною в заяві адресою двох громадян. Про це повідомив член колегії Міністерства внутрішніх справ, нардеп Антон Геращенко у Facebook.

Читайте такожУ другому турі виборів Порошенко програє майже усім головним конкурентам - опитування

За словами Геращенка, затримані - Ігор М., 1974 року народження, який проживає в Києві, а також житель міста Нікополь Дніпропетровської області Віталій Л., 1984 року народження.

Відео дня

"Обидва громадянина, прогнозовано, відмовилися давати будь-які пояснення за фактом імовірної причетності до підкупу виборців у місті Суми. Інформацію про причетність цих громадян до підкупу виборців перевіряють", – написав він.

Геращенко додав, що відразу після затримання підозрюваних "на їх порятунок за командою з Києва кинулися місцеві прокурори та працівники СБУ".

Читайте такожУ Сумах поліція накрила офіс БПП, у прокуратурі заявили, що незаконно

"Прокуратурою міста Сум розпочато кримінальну справу за фактом імовірного перевищення службових повноважень співробітниками поліції, які затримали осіб, які, можливо, здійснювали підкуп виборців. Цими хвилинами співробітники СБУ та прокуратури Сум проводять невідкладний обшук (без рішення суду) у кабінетах співробітників кримінального розшуку міста Суми", – заявив нардеп.

На думку Геращенка, ГПУ і СБУ не хочуть, щоб поліцейські фіксували факти підкупу виборців.