В день голосування працюватиме 134 тис. 381 співробітник МВС \ фото УНІАН

31 березня, у день голосування на виборах президента, до забезпечення порядку в Україні буде задіяно більш як 134 тис. правоохоронців.

Читайте такожАваков розповів, як штаб «провладного кандидата» використовує бюджетні гроші для підкупу виборців

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив під час брифінгу, присвяченому питанням підготовки та проведення чергових виборів президента України.

Відео дня

За словами Авакова, сьогодні він, голова Служби безпеки Василь Грицак, генпрокурор Юрій Луценко та голова ЦВК Тетяна Сліпачук провели спільну нараду, на якій обговорили питання забезпечення порядку на території ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” на період виготовлення виборчих бюлетенів, охорони бюлетенів під час їх транспортування, а також безпеки і порядку на виборчих дільницях.

Аваков зазначив, що в день голосування працюватиме 134 тис. 381 співробітник МВС.

За словами генерального прокурора Юрія Луценка, правоохоронці мають спільну позицію щодо забезпечення проведення чесних та прозорих виборів.

Звертаючись до членів виборчих комісій, Луценко наголосив, вони несуть відповідальність не перед кандидатами, які їх делегував до складу комісій, а перед законом.

За його словами, у разі виявлення будь-яких незаконних дій їхнього боку, наприклад, видачі бюлетенів на прізвища осіб, які перебувають за кордоном, члени виборчкомів понесуть кримінальну відповідальність.

“Ми будемо діяти жорстко з приводу будь-яких незаконних дій: щодо агітації в день виборів або спроби підкупів через так звані «каруселі» чи подібні технології. МВС буде затримувати порушників і разом із Генпрокуратурою досить швидко давати оцінку згідно чинного законодавства”, - наголосив Луценко.