Арсен Аваков отримав листа від послів G7 з попередженням про загрозу "екстремістських рухів" / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Посли країн G7 адресували листа міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову із застереженням щодо можливого зриву виборів і загрози діяльності «екстремістських рухів» в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. У своїй статті для Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) журналіст Крістофер Міллер зазначає, що видання отримало копії двох листів, підготовлених послами G7.

Читайте такожВ «Нацдружинах» заявили про готовність діяти силою в разі фальсифікацій на виборчих дільницях

Відео дня

У листі, адресованому Авакову від 15 березня, французький посол Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів написала, що «група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких тривожать».

«Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в гарантуванні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду», – заявила Дюмон.

За словами дипломата, лист англійською та українською мовами відправили в Міністерство внутрішніх справ України того ж дня. Речник МВС Артем Шевченко підтвердив виданню, що Аваков його отримав.

Журналіст Крістофер Міллер у своїй статті пише про «тонке, завуальоване посилання на «Національний корпус» і «Національні дружини» в листі, про який розповіла французька дипломат.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки назвали організації «Національний корпус» і С14 «групами ненависті».