Герус вважає, що дострокові парламентські вибори не вплинуть на співпрацю України з МВФ / фото УНІАН

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус вважає, що дострокові парламентські вибори не вплинуть на співпрацю України з Міжнародним валютним фондом.

Про це представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив у коментарі журналістам, що транслювався в ефірі одного з телеканалів.

Читайте такожЗеленський планує зустрітися з представниками місії МВФ наступного тижня

Відео дня

«У нас не планувалося нових траншів від МВФ до 21 липня, коли будуть парламентські вибори. Транш від МВФ очікувався, якщо я не помиляюсь, десь наприкінці серпня - у вересні. У нас за півтора місяця відбудуться вибори, буде сформована нова коаліція, новий уряд», - сказав він.

Герус висловив увпевненість у продовженні співпраці між Україною та МВФ.

«Я думаю, що МВФ буде продовжувати співпрацю, ніяких проблем не повинно бути», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня.

В Україні другий тиждень працює місія МВФ з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках чинної програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої за рішенням Конституційного суду України.

Минулого тижня в МВФ заявили про готовність відновити переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів і формування нового уряду.