У новій Раді олігархи прагнуть не втратити свого впливу / фото УНІАН

Чимало кандидатів балотуються до Верховної Ради, аби, потрапивши в парламент, лобіювати інтереси олігархів та корупціонерів часів минулої влади.

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Читайте такожХто відповість за підкуп столичних виборців

Так, кандидат від партії Європейська солідарність Олесь Маляревич раніше був соратником екс-регіонала Сергія Тігіпка – від його партії балотувався у мери Боярки у 2010 році.

Нині Маляревич знайшов нового покровителя – нардепа Максима Микитася – скандального столичного забудовника. Його ім’я пов’язане із будівельними аферами – від реконструкції Шулявського шляхопроводу до незаконної забудови Микільської слобідки, план забудови якої лобіював і голосував Олесь Маляревич.

За словами експертів, саме Микитась активно просуває Маляревича вгору по депутатській кар’єрній драбині, аби дерибанити гроші вже на загальноукраїнському рівні.

Віталій Павлик та Павло Тесленко – члени молодої команди Черновецького. Обоє балотуються на 216-му виборчому окрузі в Києві.

Павлика пов’язують із скандально відомим мільйонером Олександром Супруненком, який є фігурантом низки антикорупційних розслідувань.

Тесленко, за інформацією ЗМІ, причетний до скандальних забудов з 2008 по 2013 роки. Він має тіньовий бізнес – 12 незадекларованих компаній і шалені прибутки від них.

Ще один кандидат Сергій Артеменко, наметами якого на Троєщині всіяний весь округ. Добре відпрацювати махінації з виборчою сіткою, йдеться в сюжеті, Артеменко встиг, коли очолював окружний штаб БПП на президентських виборах 2019 року. Після цього активісти почали говорити про зв’язок Артеменка із нардепом від БПП Ігорем Кононенком, який відомий численними оборудками. Тож, ймовірно, Артеменко в Раді лобіюватиме інтереси Кононенка – соратника екс-президента Петра Порошенка.