Мосійчук повинен був зривати зустрічі з Дубинським / фото УНІАН

Журналіст і кандидат в народні депутати по 94-му мажоритарному округу Олександр Дубинський опублікував аудіозапис, на якому, за його словами, зафіксовано факт спроби підкупу народного депутата Ігоря Мосійчука довіреними особами Ігоря Кононенка - соратника екс-президента Порошенка і кандидата по цьому ж округу.

«Історія почалася півтора місяці тому. До мене звернувся пан Мосійчук, подзвонив мені. Запропонував зустрітися. І в рамках цієї зустрічі повідомив мені, що люди Кононенка виходять на нього з пропозицією дати грошей, щоб він пішов кандидатом в народні депутати по 94-му округу технічним кандидатом проти мене. З однією простою метою - дискредитація, участь у зустрічах з виборцями, їх зрив і можливо [вдарити] (неценз.) мене палицею. Я не жартую - це одна з умов, під які пропонувалися гроші Мосійчуку. При чому, він сказав, що ні в якому разі не візьме гроші ні в кого, тим більше у Кононенка, тому що це повний [негідник] (неценз.), який був одним з учасників схеми з фабрикації кримінальної справи проти самого Мосійчука», - заявив Дубинський у своєму відео на Youtube.

За словами журналіста, Мосійчук запропонував, щоб переговори Мосійчука та довірених осіб Кононенкка були записані журналістами, що і було зроблено.

«На останньому етапі на ці переговори вийшов такий собі Віталій Манько (мається на увазі Валентин Манько, - ред.). Його депутати БПП Кононенко і Третьяков хотіли зробити міністром у справах ветеранів. (...) Манько пішов на зустріч до Ігоря Мосійчука, запропонував йому 45 тисяч доларів і поїхати ще відпочити з дружиною кудись на пару тижнів. У мене зафіксований аудіозапис цієї розмови, цієї пропозиції підкупу народного депутата довіреною особою Ігоря Кононенка», - каже журналіст.

При цьому під відео на Youtube Дубинський розмістив посилання на запис і текстову розшифровку.

На його думку, описаний факт повинен стати підставою для масштабної кримінальної справи про підкуп народного депутата і про зняття Ігоря Кононенка з виборів.

«В принипі він не може зніматися, я там його і так [розгромлю] (неценз.). Але, за великим рахунком, спроба підкупу народного депутата, реєстрація його технічним кандидатом, передача йому грошей, передача йому застави за реєстрацію є підставою не просто для порушення кримінальної справи - можна відразу затримувати всіх цих фігурантів і відправляти їх у СІЗО. Публікація цього файлу - це просто можливість для всіх [покарати] (неценз.) всю цю вертикаль - Кононенка, Манька, Грановського», - заявив кандидат.

Як повідомляв УНІАН, народний депутат Ігор Мосійчук, який нещодавно вийшов з партії Олега Ляшка, відмовився брати участь у дострокових парламентських виборах від округу № 94. Про це він заявив у своєму відеозверненні, опублікованому на сторінці в Facebook. Нардеп стверджує, що йому запропонували стати технічним кандидатом на окрузі № 94 від Ігоря Кононенка, при цьому дискредитувати іншого кандидата по округу - Олександра Дубинського. Нардеп заявив, що збирається звернутися до ДБР і Нацполіції з заявами, в яких вказав всі спроби підкупу.