У Харкові відкрився "музей виборчого трешу" / фото www.chesno.org

У Харкові 17 серпня відкрили виставку "Музей виборчого трешу", де зібрали близько сотні зразків підкупу виборців, політичної реклами і чорного піару.

Як повідомляється на сайті Руху ЧЕСНО, який є автором проекту у партнерстві із Суспільним, виставка працюватиме у місті до 17 вересня з 10:00 по 20:00 за адресою площа Свободи, 5 (UA: Харків). Вхід – вільний.

"У Харкові завжди процвітало гречкосійство. Ми часто бачили "агітацію" у вигляді продуктових наборів, подарунків на різні свята та агітаційні концерти. Рух ЧЕСНО має на меті виховати політичну культуру у громадян, щоб вони обирали політиків не за подарунки, а за змістовну виборчу кампанію", - зазначила аналітикиня Руху ЧЕСНО Олександра Щукіна.

Музей підкупу виборців в Харкові / фото www.chesno.org

Автори проекту констатують, що кожну виборчу кампанію в Україні можна побачити засилля агітації в усіх сферах життя. Якщо підсумувати витрати, то це сотні мільйонів гривень за одну-дві кампанії.

"Відкриття музею може стати нагадуванням для кожного, що політики не економлять на своєму просуванні та постійно вдаються до створення нових видів агітації. Під час кожної кампанії спостерігачі  Громадянської мережі ОПОРА моніторять та збирають агітацію безпосередньо у виборчих округах і ми завжди раді поділитись зібраними матеріалами", – додає координатор спостереження за виборами у Харківській області від Громадянської мережі ОПОРА Микола Зінченко.

Також зазначається, що окрім Харкова експозицію планують показати в приміщеннях філій Суспільного в Одесі, Сумах, Черкасах, Житомирі, Кропивницькому, Херсоні та Чернівцях. Час та адреси відкриття виставок Музею в інших містах можна дізнатися за посиланням.

Коли в Україні наступні вибори