Як з'ясували журналісти, частина згаданих партій допустила грубі порушення в порядку висунення кандидатів у депутати / фото УНІАН

24 вересня, в останній день реєстрації кандидатів на місцевих виборах, до Рівненського міського тервиборчкому надійшла інформація, що до ТВК очікують ніч фальсифікацій.

Про це повідомляє місцевий сайт "Все".

За інформацією видання, представники місцевої партії" Рівне разом", а також ряд інших партій, провалили реєстрацію і спробували силою сфальсифікувати рішення Комісії.

Відео дня

24 вересня, в останній день реєстрації, було вичерпано термін подачі документів для участі у виборах до Рівненської міської ради. Представники ряду партій зібралися під ТВК у супроводі приватних охоронних агентств і намагалися в такому вигляді зайти в приміщення комісії. Як з'ясували журналісти, частина з цих партій допустила грубі порушення у порядку висунення кандидатів у депутати й формуванні виборчих списків.

Відповідно, до чинного виборчого кодексу, через такі порушення ТВК, не мала права зареєструвати виборчі списки партій, адже, щоб дотриматися букву закону, осередки партій мали б повторно скликати з'їзди, а для цього просто не вистачило б часу.

Зробити це вже неможливо, оскільки терміни для їхнього проведення вичерпані. Кандидат на посаду Рівненського міського голови Ігор Мічуда заявив, що був великий ризик того, що в ТВК, під тиском силових дій, можуть підмінити виборчі документи партій та сфальсифікувати порядок висунення кандидатів.

Тому до ТВК викликали поліцію, яка досі спостерігає за порядком. Також у комісії чергували представники політичних партій, які виступили проти беззаконних дій представників місцевої партії "Рівне разом".

Опубліковано Віктором Підгрушним Четвер, 24 вересня 2020 р.

Тим часом, під ТВК залишаються люди кримінального вигляду, і, оскільки вплив на членів ТВК залишається дуже ймовірним, представники силових структур візьмуть їх під цілодобову охорону. Саму ситуацію у Рівному беруть під контроль ЦВК, СБУ та Офіс Президента.