Брюссель. 18 грудня. УНІАН. Ситуація на засніжених автодорогах Бельгії трохи покращується, хоча “пробки” поки залишаються досить значними.

Про це повідомляють сьогодні місцеві ЗМІ.

Так, за даними бельгійського інформагентства Belga, в час пік довжина пробок по всій території Бельгії сягала 250 км., а до 12-ти годин за місцевим часом – зменшилася до 160-ти кілометрів.

Відео дня

Певні складнощі сьогодні зранку спостерігалися на залізниці та у міського транспорту, однак зараз ситуація практично нормалізована.

Брюссельський національний аеропорт “Завентем” повідомив про те, що сьогодні зранку зміг користуватися обома злітно-посадочними смугами, анулювавши лише ті рейси, прибуття яких вчора, 17 грудня, було перенаправлено до інших аеропортів Бельгії. Разом з тим, затримки до 30 хвилин з відльотом все ще спостерігаються в головному аеропорту Бельгії.

Синоптики обіцяють незначне падіння снігу цієї ночі і температура від мінус 4-х до мінус 11-ти градусів нижче нуля.

Метеоролог Едді Де МЕЙ не виключив, що цього року Бельгія зустрічатиме Різдво зі снігом. За його інформацією, про це свідчать дані Європейського центру середньострокових метеопрогнозів, згідно з якими, після відлиги у наступний вівторок, 22 грудня, вже в четвер температура повітря знову понизиться.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня в результаті випадіння снігу в Бельгії було ускладнено рух транспорту, а “пробки” на автомобільних дорогах сягнули 508 кілометрів.