Брюссель. 16 лютого. Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн ЯГЛЕНД сподівається, що переговори про приєднання ЄС до Конвенції прав людини розпочнуться ще у першій половині цього року.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив, виступаючи сьогодні на брифінгу, організованому Європейським політичним центром.

“Це - один з пріоритетів іспанського головування в ЄС. Сподіваюсь, що переговори розпочнуться до завершення їх головування”, - сказав Генсек Ради Європи.

Відео дня

Водночас він не став робити прогнозів щодо того, скільки часу можуть тривати такі переговори, оскільки є багато технічних питань.

“Є люди, які вирішують проблеми, є люди, які вигадують проблеми”, - додав Т.ЯГЛЕНД.

Він також в черговий раз висловив впевненість в тому, що приєднання Євросоюзу до Ради Європи піде лише на користь громадянам країн-членів ЄС. При цьому, Т.ЯГЛЕНД наголосив, що ЄС та Рада Європи не є конкурентами в питанні захисту прав людини, а органічно доповнюють одне одного.

Як повідомляв УНІАН, ідея приєднання ЄС в цілому до Конвенції захисту прав людини активно обговорюється в Європі протягом кількох останніх років. Приєднання ЄС до Конвенції надасть, зокрема, право громадянам ЄС оскаржувати рішення центральних органів влади Євросоюзу у Європейському суді з прав людини у Страсбурзі, якщо такі рішення порушуватимуть положення Конвенції.