Страсбург. 27 квітня. УНІАН. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наголосив перед депутатами Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що більшість українців виступають проти героїзації Степана Бандери і Романа Шухевича.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, відповідаючи у Страсбурзі на запитання депутатів Парламентської Асамблеї Ради Європи у рамках участі у сесії ПАРЄ.

В.ЯНУКОВИЧ пояснив депутатам ПАРЄ, що відомі історичні діячі українських національно-визвольних рухів є популярними і мають високий рівень підтримки «серед, переважно, жителів деяких західних регіонів».

Відео дня

«Вони цю позицію ніколи не змінять. Але більшість українського народу не підтримує і не буде підтримувати», - наголосив він.

Президент України зазначив, що відносно указів попереднього Президента про присвоєння звання Героя України С.Бандері та Р.Шухевичу зараз тривають судові процеси і дискусії у суспільстві.

«В цій дискусії суспільство дійде певних висновків, але (вони) будуть негативними. Таку політику, яка розділяє, проводити не можна», - упевнений глава держави.

В.ЯНУКОВИЧ також поінформував депутатів ПАРЄ, що наразі в Україні створена відповідна національна комісія, яка відпрацьовує неупереджену концепцію щодо написання шкільних підручників з історії. «Історики, а не політики будуть приймати відповідну концепцію написання підручників за цією тематикою», - зауважив В.ЯНУКОВИЧ.