Брюссель. 24 вересня. УНІАН. Перший віце прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявляє, що Єврокомісія готує претензії до країн-членів ЄС, які несправедливо ставляться до українців у візових питаннях.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив сьогодні журналістам після зустрічі з комісаром ЄС з питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрьом.
“Сьогодні українська влада надає всю абсолютно інформацію про несправедливе ставлення різних країн ЄС до наших громадян щодо отримання віз. Ця інформація вся узагальнюється, і сьогодні навіть доходить до того, що будуть готуватися певні претензії з боку Єврокомісії до цих країн”, - сказав В.Хорошковський.
Він зазначив, що Єврокомісія може ініціювати певні санкції до країн, які несправедливо ставляться до українців, в тому числі, звертатися до Європейського суду.
“Для нас це було важливо почути тому, що ми хочемо справедливого ставлення до наших громадян, і завдання уряду постійно тримати руку на пульсі в цьому питанні”, - зазначив український перший віце-прм'єр.