Брюссель. 31 травня. УНІАН. Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле вітають обрання нового уряду Молдови.
Про це йдеться в їхній спільній заяві, текст якої передано УНІАН.
“Ми тепло вітаємо учорашню підтримку уряду Юріє Лянка та його програми парламентом республіки Молдова”, - написано у заяві.
К.Ештон та С.Фюле зазначили, що це кладе край тривалій політичній кризі в республіці, яка несла загрозу для стабільності державний інституцій Молдови.
“Ми пропонуємо владі та громадянам республіки Молдова розглянути потребу в конституційній реформі для посилення системи стримань та противаг та попередження виникнення схожих крих у майбутньому”, - зазначили К.Ештон та С.Фюле.
У своїй заяві представники ЄС закликали новий уряд та всі політичні партії разхом працювати над зменшенням політичної напруги та консолідацією демократії і успіхом європейського порядку денного Молдови.
У зв’язку з цим К.Ештон та С.Фюле закликали ограни державної влади, політичний клас та громадянське суспільство приділяти значну увагу неупередженості, прозорості, ефективності роботи всіх інституцій, забезпеченню свободи слова, а також наголосили на готовності допомагати у здійсненні реформ.