Київ. 31 липня. УНІАН. Асоціація з Європейським Союзом є цивілізаційним вибором України, а всі зусилля керівництва країни спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС, заявив перший віце-прем`єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле. Про це УНІАН повідомили у прес-службі першого віце-прем`єра.
Зустріч пройшла у рамках одноденного візиту Арбузова до Берліна для проведення зустрічей з представниками влади Німеччини.
«Асоціація з Європейським Союзом – наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації», - цитує прес-служба Арбузова.
Перший віце-прем`єр звернув увагу, що серед основних пріоритетів української влади на сьогодні залишаються: удосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя і правоохоронних органів, боротьба з корупцією, поліпшення ділового клімату і виконання порядку денного асоціації.
«Прийнято низку антикорупційних законів, внесено зміни до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів, ми послідовно працюємо над створенням комфортних умов ведення бізнесу в Україні» - сказав Арбузов, додавши, що Україна розглядає Німеччину як найважливішого партнера.
У свою чергу, Гідо Вестервелле заявив, що Німеччина стратегічно зацікавлена в європейському розвитку України і вітає зусилля нашої країни, спрямовані на досягнення критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.
Як повідомляв УНІАН, урядова делегація на чолі з першим віце-прем`єр-міністром України Сергієм Арбузовим у середу, 31 липня, перебуває у Федеративній Республіці Німеччина з робочим візитом.
Під час одноденної поїздки українські чиновники зустрілися з віце-канцлером - федеральним міністром економіки і технологій Німеччини Філіпом Реслером, а також з представниками німецького бізнесу.