На повну модернізацію системи швидкої допомоги потрібно близько 10 мільярдів гривень / фото УНІАН

На повну модернізацію системи невідкладної медичної допомоги необхідно 10 мільярдів гривень, при виділеному додатковому 1 мільярді в рамках всієї медичної реформи в Україні.

Про це в ефірі Радіо НВ повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Читайте такожГройсман розповів, якою буде нова «швидка допомога»

Відео дня

"Потрібно близько 10 [мільярдів гривень] для всієї країни на повну модернізацію [системи швидкої допомоги]. Не тільки авто, але починаючи від виклику: диспетчерська служба, навчання, протоколи диспетчеризації (це те, як диспетчер повинен себе вести). Друге - це навчання лікарів, оснащення їх машин, підняття лікарям зарплат і, звичайно, самі автомобілі", - розповів він.

Ковтонюк зазначив, що в наступному році модернізація буде проведена у Києві та п'яти областях: Донецькій, Полтавській, Тернопільській, Одеській та Вінницькій.

Раніше УНІАН повідомляв, що в країні триває реформа екстреної медичної допомоги МОЗ готується до запуску електронної системи для невідкладної допомоги "Централь 103". У перспективі вона об'єднає всі українські оперативно-диспетчерські служби (ОДС) в єдиний ресурс, що дозволить швидко обмінюватися даними про прийняті виклики.