Дитина померла в лікарні / Скріншот

На Київщині батьки 2-річного хлопчика звинувачують лікарів у бездіяльності, що призвела до загибелі їхньої дитини.

Хлопчик сів у каструлю з окропом і зазнав понад 50% опіків шкіри, а в лікарні, куди його відвезли, буцімто не було належних спеціалістів, йдеться в сюжеті ТСН.

"У деяких місцях навіть шкурочка полопала", - мама згадує, як два тижні тому на її очах маленький Віктор сів у каструлю з окропом. "Я смажила котлети. І він підійшов до мене і взяв за ногу. Я ще й злякалася, бо чоловік бува так лякає. Синочка що ти хочеш? Він каже: хочу їсти. Я кажу. Зайчику, іди в кімнату гуляй. Я посмажу і я вас покличу. І він відходить од мене, перечеплюється, падає в каструлю і каструля перевертається", - розповідає Антоніна Клібащук. 

Відео дня

Читайте такожМучила хлопця ножем і окропом: британку засудили до 7,5 років в'язниці за домашнє насильство

Батьки викликали швидку та відвезли дитину до районної лікарні, наступного ранку поїхали до обласної. Через п’ять днів маленький організм пережив зупинку серця, з опікового відділення малюка перевели до реанімації. Батьків до палати впустили лише через тиждень. "Мене пустили – в нього очі були бинтиками закриті. І лежав поряд старий мужик, кашляв, теж під апаратом", - каже тато хлопчика Андрій Клібащук. 

Волонтер Олена Єгорова, яка допомогала родині, каже, що в цій лікарні немає необхідного устаткування, аби у разі сильних опіків врятувати дитину. Чому за тиждень, поки хлопчик помирав на лікарняному ліжку, ніхто з медиків не звернувся до іншого центру, де є дитячі спеціалісти – вона не розуміє. "Я впевнена, що якби це була дитина впливових чи заможних – то піднімалися б усі сили з боку адміністрації. Начмед жодного фахівця не викликав", - каже волонтер. 

У лікарні коментувати ситуацію з дитиною наразі відмовляються. Натомість у департаменті охорони здоров'я запевняють, що умови для лікування дитячих опіків є. Нині, аби з’ясувати, чому дитину не вдалося врятувати, проводять власне службове розслідування. "Ми залучили незалежних експертів з опікових відділень для того, щоб можна було об’єктивно розібратися в цій ситуації", - запевняє начальник медичного відділу департаменту охорони здоров’я Київської області Олена Коваленко.