Ілюстрація REUTERS

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розвіяла міфо те, що правильне харчування недоступне людям, які живуть в Україні на мінімальну зарплату чи пенсію.

Експерт наголосила під час чату в "Главреді", що доходи українців часто залишаються несправедливо мізерними, однак це не означає, що необхідно відмовитися від здорового щоденного раціону.

Читайте такожпояснила Дієтолог, від якого хліба не гладшають

Відео дня

"Існує міф про те, що здорове харчування обов'язково дороге. Основу нашого здорового харчування повинні складати овочі, причому місцевого походження. Можливо, вони нам не дуже подобаються. Можливо, нам більше подобається авокадо, ніж місцева капуста ... Але повинні бути страви з наших різних овочів, а їх величезна кількість: всі сорти капусти, редька, листові овочі, цибуля, бобові ... Вони обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Має бути щоденний прийом горіхів (треба навчитися вживати горіхи), насіння, зернові (не пластівці, до яких ми звикли, а зернові). Всі ці продукти, як правило, не надто дорогі", - наголосила дієтолог.

За словами Скиталінської, українці можуть використовувати традиційні вітчизняні продукти, але готувати їх необхідно правильно.

"Не треба смажити продукти - їх слід варити, парити, запікати, а вже потім додавати до них корисний жир. Слід уникати солодощів, а готувати їх з фруктів, ягід, сухофруктів", - наголосила вона.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі.