За місяць можна скинути від трьох до п'яти кілограмів, якщо слідувати декільком правилам.

Про це в розповіла експерт зі здорового способу життя Марія Вівенко, передає «Обозреватель». Вона дала кілька практичних рекомендацій і попередила, що не варто худнути занадто активно.

Читайте такожСупрун зруйнувала міфи про замінники цукру

Відео дня

"Не потрібно намагатися за один місяць скинути все, що ви наїдали протягом 8-9 місяців, з минулого літа. Це дуже небезпечно, можна нашкодити своєму здоров'ю", - підкреслила вона.

За даними Вівенко, за 30 днів без шкоди для здоров'я можна скинути від 3 до 5 кг. Людям, у яких зайва вага становить 10-20 кг, знадобиться кілька місяців.

Щоб схуднути до літа, вона радить поступово вводити фізичні навантаження, відмовлятися від цукру і борошняних виробів.

А ось витрачати гроші і час на відвідування спортзалу зовсім необов'язково.

"Для занять спортом досить тебе і підлоги, - впевнена Вівенко. - Для простого схуднення цілком вистачить домашніх тренувань, пробіжок на вулиці або велосипеда".

Говорячи про комплекс необхідних вправ, вона згадала обов'язкову розминку. Прибрати зайві сантиметри допоможуть стрибки на місці, зі скакалкою, присідання, вправи на прес. До речі, багато що з них можна робити і в офісних умовах.

Але повідомила фахівець і не дуже гарну новину. "Чим більша вага, тим швидше її можна скинути. Дівчата, яких якісь окремі нюанси фігури не влаштовують, худнуть повільніше, ніж люди з відверто зайвою вагою", - попередила Вівенко.

При цьому вона порекомендувала не сидіти на дієтах, а перейти на правильне харчування.

"Де ви себе не будете обмежувати в калорійності продуктів, а де ця калорійність буде наповнена правильними продуктами. Це м'ясо, риба, овочі, фрукти. Без бутербродів на перекус і такого іншого", - навела вона приклад.

"Таким чином за перші 7-10 днів ви вже скинете один-два кілограми. Тому що вийде вся зайва вода, яка затримується через велику кількість солоного, солодкого. І вже буде дуже хороший ефект", - запевнила експерт.