8 травня через тромб у легеневій артерії військовослужбовець упав і отримав сильну травму голови / фото pixabay.com

19 травня у лікарні ім. Мечнікова у Дніпрі помер молодший сержант 93-ї окремої механізованої бригади Андрій Федоров, який воював на Донбасі з 2014 року.

Про це повідомили на сторінці військової частини в мережі Facebook.

8 травня через тромб у легеневій артерії військовослужбовець упав і отримав сильну травму голови. За допомогою санавіації його у стані коми доставили спочатку до Авдіївської центральної лікарні, а потім до лікарні ім. Мечнікова у Дніпрі.

Відео дня

Протягом 11 днів лікарі боролися за життя 39-річного бійця, але врятувати його не вдалося. Лікування ускладнювала низка серйозних серцево-судинних хвороб.

Читайте такожСнайпер окупантів убив українського бійця на Донбасі, який тільки повернувся з лікування (фото)

Андрій був мешканцем селища Солоне на Дніпропетровщині. На контрактну службу вступив у березні 2016 року. Обіймав посаду командира відділення у взводі матеріального забезпечення одного з батальйонів бригади. У нього лишилася цивільна дружина та двоє дітей.

Як повідомила мешканка селища Солоне Людмила Кулік у Facebook, Андрій Федоров захищав Україну з 2014 року.

«Люблячий син, брат, чоловік, батько, добрий, щирий, вірний побратим, з 2014 року і по сьогоднішній день захищав Україну, був бійцем 93-ї бригади, жив, мріяв, будував плани на майбутнє, але доля розпорядилась інакше…» - написала вона.

Прощання з бійцем відбудеться 20 травня 2019 року о 13.00 за адресою: смт Солоне, вул Зінченко 17/3.

Фото: Людмила Кулік/Facebook

Як повідомляв УНІАН, 16 травня у бою з російськими найманцями на Приазовському напрямку на Донбасі загинув український воїн-прапорщик Василь Джус.