МОЗ обере ректора медуніверситету Богомольця \ Фото УНІАН

Міністерство охорони здоров’я визначилося з датою конкурсу на посаду ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Читайте такожАпеляційний суд дозволив провести конкурс на посаду ректора медуніверситету Богомольця

Як повідомили у прес-службі МОЗ, відповідний конкурс міністерство оголосило у зв’язку з набранням постановою Київського апеляційного суду від 15 травня законної сили.

Відео дня

Зазначається, що вибори ректора відбудуться 30 травня.

До конкурсу допущені три кандидати, які відповідають вимогам ст. 42 закону "Про вищу освіту" та умовам конкурсу - це Олександр Канюра, Олександр Науменко та Юрій Кучин.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 2018 року МОЗ відсторонило від посади ректора НМУ Катерину Амосову у зв’язку з тим, що вона не змогла забезпечити складення іспиту "Крок" студентами, які навчаються на стоматологів.

У зв'язку із зривом 20 лютого в НМУ ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія" для більш як 200 студентів 3-го курсу стоматологічного факультету, МОЗ України створило комісію для перевірки всіх обставин справи.

30 березня комісія МОЗ визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати з нею контракт.

МОЗ тричі звільняло Амосову з посади ректора медуніверситету, однак суди поновлювали її повноваження.

15 травня Київський апеляційний суд задовольнив скаргу МОЗ, дозволивши міністерству провести конкурс на посаду ректора НМУ ім.Богомольця.