За поточний рік у районі зафіксовано вже три смерті дітей віком до року / фото michael baumann via flickr.com

У місті Кілія Одеської області за два дні померли двоє немовлят.

Як повідомили УНІАН у Кілійській районній державній адміністрації, НП обговорювалася на нараді при голові зазначеної РДА Наталії П'ятун.

Зокрема, діти віком до року померли 22 і 23 травня.

Відео дня

«Сьогодні провели нараду, вивчали негативні тенденції серед колегіального становлення між закладами охорони здоров'я в Кілійському районі та Кілійської ОТГ. Запланували проведення спільних нарад, в тому числі медичних, з метою оперативного контролю і надання медичної допомоги населенню», - повідомили в адміністрації.

Відзначається, що за поточний рік у районі зафіксовано вже три смерті дітей віком до року.

Читайте такожНа Львівщині дворічний хлопчик впав у каструлю з окропом та отримав 70% опіків тіла (відео)

«Діагноз у двох випадках - раптова смерть немовляти, і один випадок - вроджена гідроцефалія, атрофія головного мозку Q 04. В одному випадку дитина померла від асфіксії», - додали в адміністрації.

За словами голови Кілійської ОТГ Павла Бойченка, в одному з двох останніх випадків причиною смерті може бути недбалість батьків.

Завтра спільно з чиновниками РДА та службою у справах дітей Кілійської ОТГ проведуть нараду, на якій обговорять заходи щодо посилення контролю за виконанням батьками обов'язків по догляду за дітьми. Також планується проведення низки додаткових заходів стосовно батьків з групи ризику.

Також окремо буде вивчено питання роботи сімейних лікарів та загалом сімейної медицини та виконання фахівцями їх обов'язків.

Як повідомляв УНІАН, у січні в селі Трудове Кілійського району раптово померла однорічна дівчинка.