Ілюстрація / REUTERS

У Києві в літній період буде зберігатися високий рівень забруднення повітря, людям рекомендують уникати місць масового скупчення автотранспорту.

Читайте такожЛікар Комаровський зруйнував міф про популярний препарат для дітей (відео)

Про це розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає «Обозреватель». Він розповів, які категорії людей найбільше схильні до ризиків для здоров'я.

Відео дня

"У групі ризику діти, літні люди, вагітні, а також люди з хронічними захворюваннями, в першу чергу – легень, з бронхіальною астмою. Їм не рекомендується знаходитися в спекотну пору в місцях скупчення автотранспорту. Що стосується парків, скверів, територій житлової забудови, де є недопуск автотранспорту, повітря там абсолютно відповідає стандартам", – повідомив Рубан.

"Ми можемо говорити про виміри повітря в приземному шарі атмосфери біля автомагістралей. 21 стаціонарна точка вимірів облаштована і працює цілодобово в Києві. Що стосується вимірів, які робить лабораторний центр МОЗ у парках, скверах, то там будь-яких перевищень немає", – зазначив він.

За словами чиновника, основна порада киянам – "в спекотну пору в місцях максимального розміщення автотранспорту краще не перебувати".

Також Рубан прокоментував показники забруднення повітря в Києві після великої пожежі, яка сталася на Борщагівці 26 червня.

"Було перевищення норми в півтора-два рази, але на даний час повітря відповідає стандартам. Але в середу дійсно було перевищення гранично допустимих концентрацій, тому була дана рекомендація жителям трьох районів не перебувати на вулиці", – підкреслив він.