Попередня причина - порушення правил пожежної безпеки / фото dsns.gov.ua

Попередня причина великої пожежі на складах секонд-хенду в с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району – порушення правил пожежної безпеки.

Про це повідомив речник поліції Київської області Микола Жукович. За його словами, зараз лабораторії проводять необхідні експертизи, передає «Обозреватель».

Читайте такожУ Харкові затопило метро (відео)

Відео дня

"Проходить повторне обстеження, зараз там досі тліють залишки тих речей, які були на складі. Працює лабораторія ДСНС і наша вибухотехнічна лабораторія поліції Київської області. Ми намагаємося з'ясувати, звідки почалася пожежа і що стало причиною", – розповів Жукович.

Він зазначив, що попередньо до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 270 ККУ – порушення правил пожежної безпеки.

"Якби там були якісь сліди підпалу, то відомості одразу були б внесені, наприклад, за статтею 194 – умисне пошкодження майна шляхом підпалу. Поки що ми говоримо про порушення правил пожежної безпеки. Якщо за результатами експертиз з'ясують, що був факт підпалу, то стаття буде перекваліфікована", – додав Жукович.

Сума пошкодженого майна ще уточнюється. За інформацією поліції, постраждалих у результаті пожежі не було.