Чи можна вберегти дитину від зараження вірусами в дитячому садку / Фото УНІАН

Лікар Євген Комаровський відповів на питання багатьох батьків, чи можна вберегти дитину від зараження вірусами в дитячому саду.

Як написав педіатр на своєму сайті, жодних превентивних заходів не існує. Батькам він радить не намагатися лікувати кожен пчих таблетками, сиропами або антибіотиками.

Читайте також"Не гнівіть долю": лікар Комаровський зробив батькам маленьких дітей важливе зауваження

Відео дня

"Кожна зустріч з новим і не знайомим вірусом буде закінчуватися у більшості випадків хворобою. З віком незнайомих вірусів буде ставати все менше, і хвороби будуть все рідше і рідше", - написав Комаровський.

Лікар радить у разі хвороби дотримуватися режиму температури й вологості, промивати ніс та давати дитині достатню кількість води, а потім вести в дитячий сад.

"Але якщо кожен пчих – привід для призначення десятка сиропчиків-таблеток, для знущань під назвою «відволікаючі процедури», для ін'єкцій антибіотиків, для ретельного обстеження, консультації десятка фахівців, кожен з яких вважає необхідним додати до лікування ще парочку-другу препаратів, – такі ГРЗ однозначне й очевидне зло і такі ГРЗ безслідно не проходять. І для такої дитини дитячий садок небезпечний", - підсумував педіатр.

Раніше лікар Євген Комаровський розповів, що робити, якщо дитина гризе нігті.