13 листопада в Харкові літня жінка померла після відмови медиків міської лікарні № 8 госпіталізувати її.

Про це написала на сторінці у Facebook її донька. Журналісти сайту 057.ua поспілкувалися з Оленою Лиманською, донькою пенсіонерки. За її словами, причин для відмови їй так і не назвали.

«Мама хворіла давно на кардіологію. Наприкінці листопада вона захворіла на грип, він і дав ускладнення на легені. Мама пила антибіотики, які розріджували кров і, відповідно, не приймала серцевих ліків, – каже Олена. Вчора, 13 листопада, я викликала нашого терапевта, він оглянув її та сказав, що у мами аритмія і пульс 145. Пояснив, що потрібно «прокапати» її, стабілізувати аритмію. Мамі він сказав, що це займе всього тиждень».

Терапевт дав направлення в кардіологію, Олена зідзвонилася з лікарями і їй сказали, що її маму візьмуть і покладуть на 4 поверсі лікарні під крапельницю. Жінка викликала швидку для транспортування у 8 кардіологію.

«Ми приїхали туди, маму забрали в приймальне відділення, а мене не пустили. Їй зняли кардіограму, після чого її вивозять на каталці й говорять, що нам треба їхати далі», – додала Олена.

Читайте такожУ Хмельницькій області 4-річний хлопчик помер через кілька секунд після уколу (відео)

Жінка обурилася тим, що її відправили в іншу лікарню, але до неї вийшла завідувач приймального відділення і сказала «мені все одно, ви не будете лежати».

«Я кажу – у нас вже домовлено з лікарем, мені пообіцяли покласти маму. Завідувач відповіла – нехай тільки спробує покласти вашу маму», – згадує харків'янка.

Жінка з хворою матір'ю зібралися їхати в 18 лікарню, але тут пенсіонерці раптово стало дуже зле.

«У швидкій їй стало зле. Я прошу надати їй допомогу. Ми поїхали в лікарню. Вона померла в приймальному відділенні лікарні. Вона перестала розмовляти, їй робили рентген, брали кров, підняли в палату, і вона перестала мене впізнавати. Її поклали під крапельницю, і вона померла», – каже Олена.

За її словами, пенсіонерку вбила відмова лікарів прийняти її. Вона побачила, що Олена нервувала і також почала турбуватися.

Олена каже, юристи радять їй звернутися до поліції, адже ненадання допомоги – злочин.

«Терапевт не міг повірити, що мама померла, їй всього лише треба було вчасно поставити крапельницю», – каже Олена.

Журналісти зателефонували до 8 лікарні, але їм заявили, що ніхто коментувати цю подію, крім головлікаря – не уповноважений. А головлікар поїхав на семінар, і буде тільки через день.

false