этот материал доступен на русском

Лікар пояснив, чим небезпечна відмова від м'яса

15:09, 20 січня 2020
Країна
1504 0
Чи корисна  відмова від м'яса / фото pixabay.com

Відповідь на це запитання MedOboz дав відомий кардіохірург, професор Борис Тодуров.

За словами процесора, в раціоні має бути достатня кількість білка. І вегетаріанство в цьому випадку далеко не найкращий варіант харчування.

Читайте такожСупрун розповіла, що допоможе в "чистці" судин

"У людському організмі є ДЕПО вуглеводів у вигляді глікогенів в печінці, є ДЕПО жирів у вигляді підшкірної жирової клітковини, але ДЕПО білка не існує. Він весь сконцентрований в м'язах, і, якщо ви не їсте м'ясо і рибу, починають розщеплюватися саме вони. Для нормальної роботи органів і систем регулярно потрібно вживати дев'ять незамінних амінокислот, які неможливо отримати в достатній кількості з продуктів рослинного походження (соєвих продуктів, горіхів і т. д.). До того ж, є такий вітамін – В12, від якого залежить, у тому числі, нормальний розвиток крові. Цю речовину людина в основному споживає лише з червоного м'яса, тому свої 100 г біфу на день ви повинні з'їдати", – пояснив Тодуров.

Від чого експерт дійсно рекомендує відмовитися – солодощі в будь-якому вигляді (тістечка, цукерки, солодкі фрукти). "Вони не потрібні навіть тим, хто активно займається спортом. Сахароза, глюкоза, фруктоза – все це змушує підшлункову залозу працювати в шаленому ритмі та виробляти величезну кількість інсуліну, що позитивно на здоров'я вже точно не позначиться ні зараз (призводить до помилкового відчуття голоду, наприклад), ні в перспективі (зокрема, відбуваються гормональні збої, розвивається ожиріння тощо)", – підсумував кардіохірург.

Раніше колишня в. о. голови МОЗ Уляна Супрун розповіла, потрібно робити детокс після свят.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter