REUTERS

Температурний скринінг проводитимуть усім громадянам, які прибувають на територію України.

Як повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, про це глава відомства Арсен Аваков заявив на засіданні координаційної наради щодо ситуації стосовно поширення нового коронавірусу 2019-n-CoV за участю секретаря Ради безпеки і оборони Олексія Данілова, керівництва Нацполіції, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров’я і Державної міграційної служби.

За словами Данілова, служби утримують ситуацію під контролем у цілодобовому режимі.

Відео дня

«Області звітують кожного дня о 8:00 та о 16:00. Ми не очікуємо жодних несподіванок. Завтра на 10:00 усі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони мають забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити усі медичні заклади, які, у разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих», - сказав він.

Читайте такожНаявних в Україні тест-систем вистачить для перевірки на коронавірус 900 людей - Скалецька

Своєю чергою, Аваков заявив, що сьогодні керівництво МОЗ і ДПСУ ухвалили рішення про проведення температурного скринінгу усім громадянам, які прибувають на територію України.

«Температурний скринінг є обов’язковим для усіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країну світу, як через авіасполучення, так і через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів із країнами ЄС у нас 29, а загалом на кордоні 232», - зазначив він.

Читайте такожЗавтра оприлюднять перші результати тестування на коронавірус в евакуйованих з Уханя українців

Міністр внутрішніх справ також зауважив, що температурний контроль планують запровадити і на КПВВ на лінії розмежування із тимчасово окупованими Кримом та окремими районами Донецької та Луганської областей.

Він додав, що групи із прикордонників та медиків будуть чергувати позмінно, усі вони забезпеченні необхідними засобами захисту.

Як повідомляв УНІАН, раніше у МОЗ повідомили, що в пунктах пропуску на кордоні працюватимуть співробітники медико-санітарних служб, які зможуть оперативно реагувати на ситуацію з можливим виявленням коронавірусу.