Відомий український лікар Євген Комаровський поділився з українцями відеозаписом за результатами візиту до Нових Санжар, де розмістили евакуйованих з Китаю співгромадян.

Відповідний ролик він опублікував на своєму YouTube-каналі. Педіатр наголосив, що він не працює радником президента України Володимира Зеленського і не є співробітником МОЗ України.

Читайте такожНаявних в Україні тест-систем вистачить для перевірки на коронавірус 900 людей - Скалецька

"Мене сюди ніхто не посилав. Мене взагалі в цій країні ніхто не може нікуди послати. Я сам сів на машинку з Харкова та до вас приїхав. Я сам по собі. Я не працюю радником президента. Я не працюю у Міністерстві охорони здоров'я. Я сам собі на життя заробляю", - заявив Комаровський під час зустрічі з жителями Нових Санжар.

Він пояснив їм, як можна заразитися коронавірусом та хто схильний до зараження Covid-19.

Лікар додав, що заходи профілактики вірусу-вбивці такі ж, як заходи профілактики грипу.

Крім того, Комаровський висловив обурення, що жителів Нових Санжар не поінформували, залякали, спровокували купу питань без відповідей, тому й отримали таку реакцію (протести проти розміщення евакуйованих з Китаю, - УНІАН.).

Він з цієї ситуації зробив висновок, що з людьми треба розмовляти та пояснювати їм все зрозумілою для них мовою.

Як повідомляв УНІАН, відомий педіатр Євген Комаровський 22 лютого відвідав Нові Санжари Полтавської області та розповів місцевим жителям про коронавірус, шляхи його поширення та режим обсервації.