Ілюстрація / REUTERS

В Одеській області не підтвердився коронавірус у дитини, яка захворіла після поїздки в Італію.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, жителя міста Рені, 2005 р.н., якого госпіталізували в інфекційну лікарню Ізмаїла.

Читайте такожСьогодні завершується термін обсервації для евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах

Відео дня

Як уточнили в ОДА, цей хлопчик тиждень перебував у Італії, а в Рені його було доставлено приватним автомобілем. В Ізмаїл його відправили у зв'язку з тим, що в цьому місті знаходиться госпітальна (створена у зв'язку з загрозою коронавірусу) база для південних районів Одеської області.

«У нього була підвищена температура. Дитину з підозрою на вірус госпіталізували. Лікарі помістили її у спеціальний ізольований бокс, взяли аналізи і відправили на дослідження до Києва. У пацієнта діагностовано вірус грипу «А», - повідомили в прес-службі.

Відзначається, що додаткові дослідження були проведені у вірусологічній лабораторії Одеси. Зараз медики щогодини інформують чиновників ОДА про стан пацієнта. Дитина забезпечена усіма необхідними медикаментами і медичною допомогою.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня в Україні підтверджено перший випадок коронавірусу - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Зазначений чоловік з 29 лютого перебуває в обласній клінічній лікарні. Його стан покращується. Дружина не має ознак захворювання і перебуває під наглядом лікарів.