Аніта Луценко розповіла українцям, як захиститися від коронавірусу / фото instagram.com/anitasporty/

Популярна українська фітнес-тренер і телеведуча Аніта Луценко розповіла про можливі способи захисту від вірусу-вбивці - коронавірусу COVID-19.

Свої поради Луценко опублікувала на сторінці в Facebook.

Читайте такожКоронавірус в Україні: останні новини станом на 6 березня (онлайн)

Відео дня

Зокрема, Аніта закликала не панікувати на тлі загальної паніки і реальності отримання вакцини від коронавірусу тільки через 1-2 роки. І розповіла, що можна зробити вже зараз, щоб захиститися. Так, Луценко зазначила, що летальні випадки, в основному, у літніх і людей зі слабким імунітетом. Тому, не потрібно давати імунітету впасти або посилити його. Аніта закликала активно займатися спортом, зазначивши, що це тільки зробить ваш організм сильним.

«Під час тренування імунітет трохи активізується, а після тренування - знижується. Протягом 24 годин він відновлюється. При цьому реально виснажуючі навантаження (характерні для спортсменів), взагалі можуть перетворитися у вторинний стресовий імунодефіцит. До речі, імунітет людини навіть веде сидячий спосіб життя - цілком робочий і відмінно справляється зі своїми завданнями. Висновок: прогулянки, помірні пробіжки, їзда на велосипеді, скандинавська ходьба, зарядка щоранку - допоможуть зберігати позитивний настрій і ваше здоров'я», - написала Аніта.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

За межами Китаю найбільше тих, що заразилися, в Південній Кореї та Італії.

3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.