За якими схемами варто приймати парацетамол та ібупрофен, відповів лікар / Скріншот

Відомий український лікар Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram пояснив, що не існує жодних схем застосування жарознижувальних засобів.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, чи можна гуляти з дітьми на вулиці під час карантину

"Якщо хто-небудь коли-небудь скаже вам, що за певної дитячої хвороби, яка супроводжується підвищеною температурою, треба парацетамол або ібупрофен давати планово, наприклад, по одній чайній ложці сиропу тричі на день, так от, ця людина нічого не розуміє в лікуванні жарознижувальними засобами", - наголосив педіатр.

Відео дня

Лікар зазначив, що жарознижувальні засоби використовуються тільки за прямим призначенням, тобто симптоматично.

"Є висока температура – даємо, болить щось - даємо, все нормально, помірна температура, стан не порушено – не даємо", - підсумував Комаровський.

Раніше лікар Євген Комаровський показав фото захисного костюма українського лікаря і "підірвав" мережу.

Ви згадували про ібупрофен і парацетамол. А не чи порадите ви нам особливо правильні схеми, за якими варто застосовувати ці препарати? ⠀ Одразу скажу вам друзі: жодних схем застосування жарознижуючих засобів не існує. Якщо хто-небудь коли-небудь скаже вам, що за якийсь дитячої хвороби, яка супроводжується підвищеною температурою, треба парацетамол або ібупрофен давати планово, наприклад, по одній чайній ложці сиропу три рази на день, так от ця людина нічого не розуміє в лікуванні жарознижувальними засобами. Жарознижуючі засоби використовуються тільки за прямим призначенням, тобто симптоматично. Є висока температура – даємо, болить щось- даємо, все нормально, помірна температура, стан не порушено – не даємо. ⠀ #докторкомаровский #видеоеок #температураЕОК #жарознижуючі

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)