Фото УНІАН

Про це Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Урядовий портал.

«Міністерство охорони здоров’я не регулює ціни на ліки в роздрібній  мережі і не повинно регулювати», - підкреслив він та нагадав, що в Грузії під час проведення реформ, був дерегульований увесь ринок, що призвело до зменшення цін на ліки на 30-40% .

Читайте такожЗапустили сайт "Ліки-контроль" для моніторингу наявності куплених за бюджетні кошти ліків

Відео дня

Олександр Квіташвілі також підкреслив,  що регуляція ціни на ліки призведе до появи «чорного ринку», що надзвичайно небезпечно в галузі фармакології.

«Тому потрібно максимально відкрити ринок. У нас був готовий  законопроект,  який ми внесли у Верховну Раду в грудні. Там дуже простий принцип: в Україну заходять за спрощеною системою реєстрації ліки, які зареєстровані п’ятьма  найсильнішими регуляторами в світі. Зокрема, європейським, американським, японським тощо», - зазначив Міністр і додав, що даний законопроект не був підтриманий навіть відповідним парламентським комітетом.

«Прибрати регуляцію. Дати доступ тим лікам, які реєстровані в Європі. І цими способами можна впливати на ціни», - зазначив міністр.