Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» купив продуктові набори першої необхідності (вода, хліб, масло, крупи, цукор, консерви, макарони) на суму  280 тис. грн. для сіл і населених пунктів Івано-Франківської області, які залишилися відрізані від зовнішнього світу (це переважно Верховинський, Снятинський і Косівський райони).

Про це УНІАН повідомили в  прес-службі Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Першими продукти з повітря одержали жителі сіл Яблуниця і Голошинок Верховинського району.

Відео дня

Саме в цьому районі сьогодні працює Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», доставляючи жителям продуктові набори вертольотом. Для цих цілей МНС і армія виділили два вертольоти. Але для того, щоб оперативно доставити всі 7 тисяч продуктових наборів, цього явно недостатньо. Також є проблеми з дозаправкою техніки. За словами Світлани Панюшкіної, менеджера фонду,  губернатор Івано-Франківської області Микола Палійчук відзначив, що вертольоти заправляються під його чесне слово.

За оперативним зведенням з Верховинського району, відсутня в необхідній кількості техніка, щоб налагодити комунікаційне сполучення. Дороги в жахливому стані, вода сходить, - і стан доріг погіршується ще більше. Через це є ризик втратити наземний зв`язок ще з декількома селами. На даний момент від зовнішнього світу відрізано 38 сіл району.

Як повідомляє менеджер Благодійного фонду «Розвиток України» Світлана Панюшкіна, руйнування як після вибуху бомби – воронки, ями, зруйновані будинки. В повітрі відчувається сморід.

Доставлених продуктів вистачить на декілька днів, але доки невідомо,  коли будуть налагоджені шляхи сполучення з селами, і що буде з їх жителями через тиждень. На черзі для допомоги Снятинський і Косівський райони, де також є села, відірвані від зовнішнього світу.

Зараз група фонду «Розвиток України» разом з Русланою намагається прорватися в село Бистрецьк. Щойно отримали дзвінок від матері неповнолітніх дітей. За її словами, сім`я голодує і чекає на допомогу.