Фото: УНІАН

Матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на низькому рівні через недофінансування.

Читайте такожВиявлено порушення у законодавстві щодо медико-санітарного забезпечення у в'язницях

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства юстиції.

Відео дня

"Близько 70% наявного медичного обладнання є застарілим, це апаратура випуску 60-х - 80-х років минулого століття, морально і технічно зношена або така, що взагалі не функціонує. Кошти з державного бюджету на оновлення медичного обладнання за останні 6 років не виділялися", - йдеться у повідомленні

Також у Мін'юсті зауважили, що 90% приміщень, в яких розташовані відомчі установи охорони здоров'я, вимагають проведення капітальних ремонтних робіт, а їхній санітарний стан не відповідає необхідним вимогам.

Читайте такожПенітенціарні установи мають стати частиною системи охорони здоров'я - МОЗ

"Існує гостра потреба в сучасному рентгенодіагностичному обладнанні, електрокардіографах, апаратах ультразвукової діагностики, стоматологічному обладнанні, лабораторному устаткуванні тощо. Загальна укомплектованість медичного персоналу становить близько 80%, з них трохи більше половини мають кваліфікаційні категорії", - додали у прес-службі.