У Києві створено міську раду з питань протидії туберкульозу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської держадміністрації, відповідне розпорядження підписав столичний голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Очолила новостворену раду перший заступник голови КМДА Ірена КІЛЬЧИЦЬКА.

Відео дня

До складу ради також увійшли голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Алла ШЛАПАК, начальник Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА Людмила КАЧУРОВА, фахівці й лікарі-фтизіатри, представники громадських ы релігійних організацій, профспілок, ГУ МВС України в м. Києві, депутати Київради та іншы.

Основними завданнями ради визначено підготовку пропозицій щодо визначення пріоритетів реалізації політики з питань протидії туберкульозу на місцевому рівні; консолідоване використання коштів, передбачених у бюджеті міста, коштів міжнародних та громадських організацій; сприяння узгодженій діяльності структурних підрозділів КМДА, органів місцевого самоврядування, міжнародних і громадських організацій, представників бізнесових кіл, об’єднаних профспілок і роботодавців та релігійних організацій з метою реалізації на місцевому рівні проектів з протидії туберкульозу, зокрема, проекту Світового банку «Контроль за туберкульозом та ВІЛ/СНІДом в Україні» тощо.