У Японії розроблений недорогий спосіб отримання з побічного продукту борошномельного виробництва - висівок пшениці - пептидів, що ефективно знижують кров`яний тиск. Важливе відкриття, як повідомляють токійські ЗМІ, належить 46-річному Йоіті Ногата, провідному науковому співробітникові центру досліджень у сфері сільського господарства регіону Кінкі.

Як стверджує вчений, йому вдалося знайти "досить недорогий спосіб отримання значної кількості пептидів з маси, яка утворюється зі змішаних з водою пшеничних висівок". Сам процес виділення цих корисних органічних речовин, що мають біологічну активність, "відбувається при температурі води до 40 градусів за Цельсієм". Необхідною умовою також є "підтримка певного рівня кислотності / pH3.2 /". За словами Ногати, при цьому стає можливим "виділити до шести видів пептидів, що швидко нормалізують тиск крові".

health.mail.ru

Відео дня