Чорному шоколаду давно приписують цілющі властивості: приміром, він допомагає знизити артеріальний тиск і знижує ризик розвитку інсультів завдяки високому рівню корисних для організму антиоксидантів. Виробники шоколаду зі Швейцарії створили новий батончик, який, за їхніми словами, здатний запобігти появі зморшок і уповільнити процес старіння.

Якщо щодня з`їдати близько 20 грам спеціального, насиченого флаванолами шоколаду, ваша шкіра буде виглядати молодшою і здоровішою: антиоксиданти зроблять її більш еластичною і поліпшать водний обмін. Творці нового продукту придумали, яким чином можна зберігати флаваноли, що містяться в какао, під час процесу приготування шоколадних батончиків.

Куріння, вихлопні гази, кофеїн і нестача сну - ось чинники, що впливають на утворення в організмі вільних радикалів, які й ушкоджують клітини і прискорюють процес старіння. Флаваноли здатні уповільнити шкідливий вплив вільних радикалів. У цьому і полягає принцип дії нового шоколаду.

Відео дня

Деякі експерти, однак, сумніваються щодо позитивного впливу флаванолів на шкіру.

"У нас досить багато доказів того, що флаваноли какао корисні для кровотоку. Вони знижують тиск і допомагають запобігати серцево-судинним захворюванням. Але їхній вплив на шкіру і інтелект поки не вивчені. У нас є деякі дані, але вони менш послідовні. Можливо, це тільки наслідок поліпшення кровообігу ", - діляться роздумами вони.

Zdravoe.com