Систему виклику екстреної допомоги за єдиним телефонним номером «112» може бути введено до кінця 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні Комітету з економічних реформ заявив міністр надзвичайних ситуацій Віктор БАЛОГА.

За його словами, на 30 жовтня буде готове техніко-економічне обгрунтування проекту.

Відео дня

Крім того, міністр повідомив, що на сьогоднішній день відповідний законопроект схвалений урядом, узгоджений всіма зацікавленими відомствами і направлений до Верховної Ради.

«Я хочу доповісти, що станом на першу декаду січня (2012 року – УНІАН) ми готові винести проектно-бюджетну документацію і проводити тендери. Для цього треба виділити кошти, щоб можна було розгорнути систему», - сказав В.БАЛОГА.

Він також відзначив, що до квітня наступного року МНС готове впровадити систему «112» у містах, які прийматимуть матчі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня 2011 року Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ доручив прем`єр-міністру України Миколі АЗАРОВУ створити систему екстреної допомоги громадянам за єдиним телефонним номером "112".

13 квітня 2010 року Кабмін України збільшив фінансування проведення заходів до Євро-2012 із засобів стабілізаційного фонду, зокрема, 17 млн. 700 тис. грн. було виділено на створення і забезпечення функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером "112".

Єдина диспетчерська служба порятунку сконцентрує в собі функції, які раніше виконували оперативно-диспетчерські системи служб екстреного реагування "101", "102", "103", "104".