У числі хворих - директор, його заступники та головний дирижер / фото: REUTERS

В Одесі майже всі співробітники Одеської обласної філармонії йдуть на карантин через спалах COVID-19.

Як повідомили УНІАН у прес-службі міжнародного музичного фестивалю Odessa Classics, який стартував 10 серпня, практично весь колектив філармонії йде на карантин, через що доводиться коригувати програму фестивалю і організацію концертів, які проходять в його рамках.

Зазначається, що сьогодні у приміщенні цього театру, в якому запланована частина концертів, буде проведена посилена дезінфекція фахівцями Одеського лабораторного центру МОЗ. У великому залі філармонії встановили тимчасову систему кондиціонування.

Відео дня

До роботи на фестивалі залучать лише кількох адміністративних співробітників філармонії, які протягом останнього місяця були у відпустці і не контактували з інфікованими.

«Обслуговувати заходи фестивалю будуть люди з команди Odessa Classics», - повідомили в прес-службі.

Крім того, камерний оркестр Одеської філармонії, виступи якого планувалися на фестивалі, також перебуває на самоізоляції. У зв'язку з цим, у терміновому порядку переглядається програма вечорів, в яких планувалися виступи оркестру.

Всі хедлайнери Odessa Classics ще раз підтвердили готовність виступати, і також беруть участь у перегляді програми разом з керівництвом фестивалю.

Також наголошується, що під час концертів дотримуються всіх заходів безпеки - 50-відсоткове заповнення залу, розміщення глядачів у шаховому порядку, обов'язкові маски для глядачів і команди фестивалю, скринінг температури і дезінфекція.

Міжнародний фестиваль триватиме до 23 серпня. Це єдиний фестиваль, який в Одесі не скасували і не перенесли через COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській обласній філармонії зафіксовано спалах COVID-19. На початку поточного тижня повідомлялося про шістьох інфікованих співробітників, у яких було близько ста контактів. У числі шістьох хворих - директор, його заступники та головний диригент.

10 серпня в Одесі стартував міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics, в якому заявлялася участь музикантів камерного оркестру Одеської філармонії.