На фото зліва направо Ігор Кузін, Людмила Павлюк і Богдан Губський

Фонд інтелектуальної співпраці “Україна-ХХІ століття” передав Центру громадського здоров’я МОЗ України 10 тис. індивідуальних експрес-тест-систем для діагностики антитіл на коронавірус (COVID-19).

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Передача тестів відбулась за участі голови Фонду інтелектуальної співпраці Богдана Губського, керівника Центру громадського здоров’я Ігора Кузіна, начальниці відділу фарм-менеджменту Центру Людмили Павлюк, а також інших представників ЦГЗ.

Відео дня

Як зазначив Богдан Губський: «Українські лікарі цілодобово рятують людей від коронавірусу, ризикуючи власним здоров’ям, адже близько 20% громадян, що захворіли - медпрацівники. Саме тому важливо зараз допомогти лікарям, особливо нижньої і середньої ланки - в районах і селах, які найбільше потребують тестування на COVID-19. В сільських фельдшерсько-акушерських пунктах і районних лікарнях реально не вистачає засобів тестування людей, тому індивідуальні експрес-тести допоможуть вирішити цю проблему».

Своєю чергою керівник Центру громадського здоров’я Ігор Кузін висловив вдячність Фонду за допомогу лікарям.

Читайте такожВ Україні завантаженість апаратів штучної вентиляції легень становить 7% - Шмигаль

«Ця допомога зараз для нас вкрай важлива та необхідна. Останні дні суттєво збільшилась захворюваність на COVID-19. Тому ми дуже вдячні Фонду «Україна-ХХІ століття» за передачу експрес-тестів, які повністю відповідають усім вимогам та рекомендаціям МОЗ України. Державі потрібні такі соціальні партнери. Отримані тести будуть розподілені по регіональних лікарнях, щоб медики, уже там на місцях, могли проводити тестування», - зазначив Кузін.

Результати експрес-тестів за правильного використання дозволяють здійснити попередній скринінг та виявити сегмент пацієнтів, які підлягають подальшому лабораторному обстеженню.

За інформацією Фонду, нещодавно експрес-тести отримали також військовослужбовці Державної прикордонної служби України, Збройних Сил України та працівники Служби безпеки України.

Експрес-тести "Testsealabs" прості у використанні і дозволяють отримати результат всього за 15 хвилин.

Нагадаємо, Фонд інтелектуальної співпраці “Україна-ХХІ століття” розробив програму щодо надання психологічної підтримки дітям з Донбасу і переселенцям з Криму, які мають посттравматичний сидром, отриманий в результаті військових дій на Сході України та окупації Криму.