Магнітні бурі у серпні / фото geocenter.info

Кожну секунду Сонце викидає в навколишнє середовище величезні обсяги сонячної енергії, що представляють собою протони, електрони, плазму і різні випромінювання.

Читайте такожЦГЗ оприлюднив поради, як захиститись від шкідливого впливу продуктів горіння

Такі сонячні вихори володіють потужною силою і іноді можуть впливати на Землю. Однак магнітне поле нашої планети оберігає нас від негативного впливу сонячних спалахів і нейтралізує удари сонячних сплесків.

Відео дня

Магнітні бурі у серпні

У серпні магнітні збурення на Сонці будуть мінімальні. Згідно з даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, в найближчий місяць магнітосфера буде спокійна.

Скріншот tesis.lebedev.ru

Вплив магнітних бур на організм людини

Спотворення геомагнітного фону безпосередньо відбивається на здоров'ї людини. У першу чергу впливаючи на серцево-судинну систему: струм крові по судинах сповільнюється, кров гусне. Організм намагається адаптуватися і змушений підвищувати кров'яний тиск.

Багато хто скаржиться на загальну слабкість, занепокоєння, тахікардію, підвищення тиску. Медики відзначають, що в період магнітних бур частішають випадки гіпертонічних кризів, інсультів і інфарктів.

У літніх загострюються хронічні захворювання. Все це супроводжується занепадом сил.

Як захиститися від магнітних бур

Під час магнітних бур непогано поститися через те, що в крові збільшується рівень холестерину.

Перед магнітною бурею не зашкодить прийняти таблетку аспірину, він розріджує кров і знімає неприємні та болючі відчуття. Аспірин слід пити після їжі, щоб не дратувати шлунок.

Через те, що під час сонячної активності збільшується дратівливість, слід приймати натуральні заспокійливі засоби - валеріану, настій пустирника, глоду.

Людям, які страждають аритміями, ішемічною хворобою серця, які перенесли інфаркт, інсульт, слід дотримуватися приписів лікаря і завжди мати необхідні ліки під рукою.

Намагайтеся більше гуляти, дихати повітрям, особливо перед сном.