Кировоградщина потерпає від лисиць, що переносять сказ / Facebook, Новомиргородська районна державна адміністрація

В Новомиргородському районі Кіровоградської області зафіксовано випадок сказу. Місцеву мешканку вкусила хвора червона лисиця.

Читайте такожПравила карантину порушує кожний шостий громадський об'єкт - Держпродспоживслужба

Про це повідомляється у Facebook Новомиргородської районної державної адміністрації.

Відео дня

Зазначається, що 8 вересня До Новомиргородської районної лікарні поступив дзвінок від жительки смт. Капітанівки, яка повідомила про труп лисиці.

Під час обстеження лікарями жінка розповіла, що у дворі свого дому натрапила на дику лисицю. Тварина вкусила її за руку. На допомогу прийшов чоловік жінки, який вбив лисицю на місці. Труп тварини доправили для дослідження на сказ.

В Кіровоградській регіональній лабораторії ветеринарної медицини підозра щодо захворювання лисиці на сказ підтвердилась. Потерпілій надається антирабічна допомога,на подвір̓’ї проведено вимушену дезінфекцію.

Крім того, у Капітанівці проводяться заходи з вакцинації домашніх собак та котів.

«Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новомиргородській РДА № 2 від 09.09.2020 року встановлено карантинні обмеження по сказу на території Капітанівської селищної ради. В загрозливу зону ввійшли Оситнязька, Туріянська сільські ради та Йосипівська ОТГ», - йдеться в повідомленні.

Місцвих мешканців попереджають про необхідність проведення щеплень домашніх м′ясоїдних тварин проти сказу. Крім того, у разі випадків нанесення тваринами укусів (як домашніх, так і диких), важликов своєчасно звертатись до лікарів.

Читайте більше новин за темою: