В Україні попередили про погіршення ситуації з COVID / фото УНІАН

У Національній академії наук України попередили про погіршення ситуації з коронавірусом. Ризики спалаху COVID-19 лишаються істотними.

Як повідомили в НАН, кількість позитивних тестів минулого тижня вже зростала у 1,5 раза, і ці темпи можуть бути у найближчі тижні перевершені через штам "Дельта".

Науковці наголосили, що найвищих темпів зростання захворюваності можна очікувати у момент досягнення штамом "Дельта" частки, близької до 90% від нових випадків інфекції.

Відео дня

Читайте такожВ МОЗ пояснили, на яких підставах в Україні застосовується незареєстрована вакцина Moderna

Разом з тим у НАН повідомили про загрозливу ситуацію з коронавірусом в двох областях: Херсонській та Одеській. Також швидко збільшується число позитивних COVID-тестів у Києві, хоча кількість госпіталізацій зростає повільно.

Дані nas.gov.ua

Коронавірус в Україні: що відомо

  • В Україні за добу 10 серпня зафіксовано 1122 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема захворіли 54 дитини та 31 медпрацівник.
  • За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 млн 261 тис. 354 особи, одужали – 2 млн 193 тис. 752, померли – 53 тис. 149 людини. Медики провели 11 млн 582 тис. 812 ПЛР-тестувань.