Фото REUTERS

На піку епідемії COVID-19 в Україні металургійні підприємства, що входять до складу групи компаній "Метінвест", збільшили до 100 тонн на добу кількість кисню, який вони забирають з виробництва і віддають лікарням для порятунку хворих на коронавірус.

Про це повідомив директор Департаменту регіонального розвитку групи "Метінвест" Олександр Вишняков, передає "Сегодня".

"З 2020 року ми поставляємо кисень до лікарень. У 2021 році ми вже розуміли, що нас чекає зростання захворюваності восени, чергова хвиля. Тому в лікарнях Запоріжжя, Маріуполя, Авдіївки та Покровська ми відмовилися від балонового газу – це небезпечно, це дорого, це неефективно, і проінвестували в інфраструктуру лікарень, де встановили кисневі станції", – зазначив Вишняков.

Відео дня

При цьому він розповів, що у зв'язку із зростанням споживання кисню в лікарнях восени 2021 року група "Метінвест" прийняла рішення збільшити поставки до 100 тонн на добу.

"На сьогоднішній день тільки за останній місяць відвантажено понад 1700 тонн рідкого кисню. Якщо в жовтні добова норма становила 80 тонн на добу, то сьогодні, в листопаді, фактична цифра – це вже 100 тонн", – повідомив Вишняков.

При цьому він підкреслив, що 1 тонна кисню закриває потреби приблизно ста хворих на коронавірус на день.