Стратегія МОЗ дозволила уникнути високої смертності від коронавірусу в Україні / фото УНІАН

Попри стан вітчизняної медицини, наші медики змогли підготуватися до лікування хвороби навіть краще європейських колег.

Таку заяву зробив керівник Центру політичної розвідки, політтехнолог Олег Постернак у своєму Facebook.

На думку Постернака, хоча коронавірус залишається однією з головних тем в Україні та світі, і багато хто звинувачує владу, як місцеву, так і центральну, існують і дуже позитивні моменти. Як довід компетентності українських медиків, політтехнолог порівнює статистичні дані летальних випадків в Україні і в світі.

Відео дня

"Відсоток смертності в Україні один з найнижчих у світі - 2,1%. Для порівняння, в США він становить 2,99%, в Німеччині - 3,71%. У Франції вже 9,33%, а у Великій Британії - цілих 11,86%. Аналогічна ситуація спостерігається і за показником смертності від коронавірусу в розрахунку на 100 тисяч осіб. В Україні він становить 7,7, при цьому в Сполучених Штатах ця цифра сягає вже 58,8, а в Британії кількість померлих від хвороби на 100 тисяч населення становить майже 63 випадки", - пише політтехнолог.

У своєму пості Постернак підкреслює, що дані показники ілюструють, що МОЗ з початку епідемії обрало правильну стратегію, що, своєю чергою, дозволило уникнути високої смертності від коронавірусу, як це сталося в інших країнах.

“Тотальний карантин, який ввели навесні, дозволив медикам оцінити і зорієнтуватися в ситуації. Введені потім правильні протоколи лікування дозволили виліковувати більшу кількість пацієнтів. Своєчасна організація лікарень першої хвилі та маршрутизації пацієнтів. Всі ці заходи зіграли на руку і дозволили уникнути високої смертності від коронавірусу, як це сталося в інших країнах", - резюмував політтехнолог.